Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Viral Ustazah Asma Harun Minta Para Orang Tua Larang Anaknya Nonton Konser Justin Bieber

 Jakarta - Ustazah Asma Harun populer di Facebook khususnya di kalangan netizen Malaysia dengan berbagai unggahannya memberikan nasihat pada kaum muslim agar menjadi kaum yang selalu bertakwa pada Allah SWT. Kini salah satu unggahannya viral karena dia meminta para orangtua melarang anak-anak mereka menonton konser Justin Bieber yang rencananya digelar di Malaysia pada 22 Oktober 2022.


Ustazah yang tinggal di Negeri Sembilan, Malaysia ini membuat unggahan berjudul ‘KONSERT JUSTIN BIEBER, FENOMENA YANG MEMBIMBANGKAN.’ Dia menuliskan soal konser Justin Bieber yang tiketnya diburu oleh anak-anak muda Malaysia. Bahkan sampai ada anak muda yang menghabiskan tabungan, kerja paruh waktu hingga tak segan meminta orangtua. Dia pun menyebut fenomena tersebut sebagai hal yang membimbangkan.

“Sungguh, fenomena ini memang sangat membimbangkan. Rupanya kecenderungan untuk hadir ke tempat maksiat masih subur. WAHAI ADIKKU, GUNAKAN DUIT ITU KE ARAH YANG LEBIH BERMANFAAT,” tulis Ustazah Asma Harun di unggahannya di Facebook.

Dalam unggahannya Ustazah Asma Harun meminta pada anak-anak muda untuk mempertimbangkan lagi kepuasan apa yang didapat dari menonton konser Justin Bieber. “kita akan dapat kepuasan berseronok tetapi cuba persoalkan pada diri sendiri, “kemudian apa yang aku akan dapat untuk 5, 10, 20 tahun akan datang? Nak cerita dengan bangga pada anak cucu yang aku pernah terkinja di konsert Justin Bieber?” InsyaAllah dik, kalau kamu berjaya lawan nafsu daripada hadir, saya yakin Allah sediakan ganjaran yang amat besar buat kamu,” tulisnya.

Ustazah Asma Harun berharap pada para orangtua agar bisa menggunakan kemampuan mereka menahan anak-anaknya untuk tidak menonton konser Justin Bieber. “IBU BAPA, JANGANLAH JADI PINTU MASUK ANAK-ANAK KE DAERAH MAKSIAT Saya menyeru kepada ibu bapa yang dirahmati Allah sekalian, gunakan kuasa dan kemampuan yang ada untuk selamatkan ahli keluarga kita daripada tergelincir ke daerah maksiat, sama ada disebabkan dorongan nafsu hiburan atau pujukan kawan-kawan,” tulis ustazah dari Malaysia (Edy - obrolanesia.com)

Post a Comment for "Viral Ustazah Asma Harun Minta Para Orang Tua Larang Anaknya Nonton Konser Justin Bieber"